Закарпатський бограч - страва яке готують виключно чоловіки, воно має дуже приємний смак і при цьому дуже ситне. Рецепт Закарпатського бограча опублікували в ролику на YouTube-каналі "Костянтин Грубич".

Знавець коней з санаторію "Боржава" Андрій Сулима поділився власним варіантом рецепта бограча для Костянтина Грубича. Відмінною рисою його варіації цієї страви є повна відсутність кісток.

Примітно, що бограч потрібно готувати на багатті за допомогою казана. Саме такий спис розповів Андрій Сулима.

Для приготування бограча необхідно підготувати ряд інгредієнтів:

  • Сало.
  • Свиняче м'ясо (без кісток і жиру)
  • Часник.
  • Цибуля.
  • Морква.
  • Запашний перець.
  • Картопля
  • Чорний перець.
  • Приправа для м'яса.
  • Приправа 10 овочів.
  • Соняшникова олія.
  • Вода.

Приготування бограча, кадр з відео: YouTube Костянтин Грубич
приготування бограча, кадр з відео: YouTube Костянтин Грубич

Популярні новини зараз

Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур

В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Спосіб приготування:

1. У розігрітий на багатті казанок потрібно влити трохи соняшникової олії і кинути в нього сало. Його потрібно смажити повільно, на слабкому вогні.

2. Після цього в казан потрібно додати порізану цибулю і смажити його до золотистого кольору.

Приготування бограча, кадр з відео: YouTube Костянтин Грубич
приготування бограча, кадр з відео: YouTube Костянтин Грубич

3. Потім в казан можна додати м'ясо і добре все перемішати.

4. Далі в казан додати посічену кільцями моркву, паприку та інші приправи. Отриману суміш потрібно перемішувати кілька секунд (головне, щоб паприка не підгоріла).

Приготування бограча, кадр з відео: YouTube Костянтин Грубич
приготування бограча, кадр з відео: YouTube Костянтин Грубич

5. Після цього в казан потрібно додати води, щоб вона повністю покрила всі інгредієнти.

6. Казан потрібно довести до кипіння, додати часник і варити бограч періодично помішуючи. Поступово в казан потрібно додавати воду і спеції.

Приготування бограча, кадр з відео: YouTube Костянтин Грубич
приготування бограча, кадр з відео: YouTube Костянтин Грубич

7. Приблизно за 15 хвилин до готовності м'яса необхідно додати нарізану кубиками картоплю і посолити cnhfde.

8. Бограч потрібно варити до готовності всіх інгредієнтів.

Нагадавши, запіканка з гречки: що робити з крупою, яку ви закупили на карантині

Як повідомляв портал "Знай.uа", ліниві вареники з манки: улюблена українська страва на новий лад

Також, "Знай.uа" писав, смачний розсольник з м'ясом: рецепт супу, від якого не відмовиться ніхто