В Івано-Франківську проводитимуть трансплантацію органів. Про це розповіли на сторінці каналу 402 у соцмережі Facebook.

Повідомляється, що центральна клінічна міська клінічна лікарня Івано-Франківська отримала ліцензію для проведення трансплантації органів і вже готова до них приступити.

"Трансплантація в законі! Операції з пересадки органів практикуватимуть і в Івано-Франківську. КНП ЦМКЛ "Івано-Франківська Центральна міська клінічна лікарня" - одна з медзакладів Прикарпаття, що отримала ліцензію на трансплантологію. І готова проводити такі оперативні втручання. Вже є і пацієнти, і донори."- зазначено в публікації.

Не дивлячись на це медики не можуть приступити до проведення операцій. Причиною цього є пандемія Covid-19.

Публікація Каналу 402: Facebook
Публікація каналу 402: Facebook

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

В програмі "Рецепти здоров'я" на каналі 402, головний лікар центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк розповів, яка ситуація з коронавірусом У Франківську і коли медики зможуть почати проведення тренсплантації органів.

Тарса Масляк підкреслив, що лікарі з Франківська вже пройшли всі необхідні курси з трансплантації. Також 14 фахівців запросили в США для проходження навчання протягом року.

"Ми почали б давно ці операції, але так як наша лікарня потрапила в перелік лікарень, які лікують ковидних хворих, ми не могли ризикувати і життям людей, яким потрібно робити ці операції, оскільки це комплексні важкі операції, і не могли ризикувати своєю репутацією лікарні, оскільки люди гинуть як і від ковіда, так і від помилок при трансплантології, через що ми зараз до цього дуже педантично ставимося" -сказав Тарас Масляк.

Тарас Масляк, кадр з програми Рецепти здоров'я: Facebook Канал 402
Тарас Масляк, кадр з програми Рецепти здоров'я: Facebook Канал 402

Він підкреслив, що зараз франківські лікарі детально вивчають процес пересадки органів. Однак приступити до проведення операцій медики зможуть лише тоді, коли досить знизиться рівень захворюваності Covid-19 в країні.

Нагадавши, житель Закарпаття отримав серце загиблої львів'янки

Як повідомляв портал "Знай.uа", киянин ціною власного життя витягнув з того світу чотирьох людей

Також, "Знай.uа" писав, львівські медики утворили живий коридор на честь жінки, яка заповіла себе на органи: "Врятувала чотири життя"