Торт "Наполеон" є одним з найпопулярніших десертів в країнах колишнього СРСР, проте мало хто знає, що при його готуванні необхідно дотримуватися певних правил. Рецепт ідеального торта " Наполеон "опублікували у виданні "Молочний альянс".
Перш за все борошно для "Наполеона" необхідно просіяти кілька разів. Також потрібно підбирати якісне вершкове масло, перед випіканням зробити проколи на поверхні коржа і дати торту просочитися кремом протягом ночі.
Читайте Знай в Google News!
Для приготування торта "Наполеон" необхідно підготувати ряд інгредієнтів:
Корж:
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
- 350 г борошна
- 2 г солі
- 200 г вершкового масла 82,5%
- 170 г сметани
- 1 яйце
- 1 г лимонної кислоти
- 10 мл холодної води
Крем:
- 200 г вершкового масла 82,5%
- 300 г згущеного молока
Заварна основа:
- 200 мл молока
- 2 жовтки
- 40 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 20 г кукурудзяного крохмалю
- 20 г вершкового масла 82,5%
Спосіб приготування:
1.Корж
- Приготування коржів в просіяне борошно потрібно додати сіль і натерте на крупній тертці холодне вершкове масло. Все це необхідно перемішати.
- Далі в окремому посуді потрібно змішати яйце, сметану і лимонну кислоту. Отриману суміш розвести невеликою кількістю води і додати до борошна з маслом.
- Після цього необхідно замісити тісто і скотити його в форму. Потім розділити його на кульки, згідно з рецептом має вийде 8-9 штук, накрити плівкою і поставити в холодильник на 2 години.
2. Заварна основа для крему.
- Необхідно довести молоко до кипіння, при цьому не потрібно його кип'ятити.
- В окремому посуді потрібно з'єднати жовтки з цукром , ванільним цукром і крохмалем. Отриману суміш необхідно змішати з молоком, поставити на плиту і продовжувати готувати на повільному вогні до загустіння не забуваючи при цьому помішувати.
- Крем потрібно перелити в окрему ємність, накрити харчовою плівкою і дати йому охолонути.
3. Випікання коржів.
- Отримані кульки тіста потрібно розкачати в тонкі пласти і відправити в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати коржі потрібно протягом 8-10 хвилин.
- Після того, як коржі стануть золотистими їх нудно витягнути і обрізати краю до потрібних розмірів. Залишки не потрібно викидати, адже вони підійдуть для прикраси торта.
4 Крем.
- Вершкове масло кімнатної температури потрібно збити блендером, додати до нього згущене молоко і продовжувати збивати.
- Потім в процесі збивання додати до суміші заварну основу. Продовжувати збивати поки не вийде пишний однорідний крем.
5. Складання торта.
- Кожен корж потрібно змастити кремом і скласти один на одного. Потім кремом потрібно змастити верхівку торта і боки, після чого посипати його крихтою від коржів.
- Торт потрібно залишити на ніч в холодильнику, щоб коржі просочилися кремом. Після цього десерт можна подавати до столу.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, як приготувати картопляне пюре без грудочок: незвичайний рецепт традиційної страви від шеф-кухаря
Як повідомляв портал "Знай.uа", топ-3 напою для схуднення: готуються просто, а виходить смачно і корисно
Також, "Знай.uа" писав, котлети без м'яса з картоплі та інших овочів: ви навіть не помітите, що там немає фаршу