Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків передумав боротися з карантином вихідного дня. Він заявив, що франківчанам доведеться залишитися вдома в прийдешні вихідні.

В Івано-Франківську в суботу та неділю виконуватимуться вимоги Кабінету Міністрів. У своєму рішенні Марцінків звинуватив уряд, який, на його думку, не звертає уваги на бізнес і на людей, а також на рішення місцевої влади. Крім того, мер Франківська впевнений, що карантин вихідного не дасть очікуваних результатів, так як з Понеділка по п'ятницю всі вчаться і працюють, а в суботу та неділю сидять вдома. Він вважає, що це рішення не допоможе розірвати ланцюжок передачі інфекції.

Марцінків пояснив, що уряд пішов на такий крок, щоб показати, що він щось робить. Також мер Франківська підтримав бізнес, який ставить питання про компенсації втрат. Особливо суботи для тих, хто продає одяг та інші побутові товари вихідні є головними днями для заробітку коштів. Всі підприємці та власники закладів громадського харчування, спорту та розваг несуть втрати, які їм ніхто не компенсує.

Нагадавши, Знай писав, що в Івано-Франківську розмістять нові електрозаправки. Таку обіцянку дав мер міста Марцінків. Руслан Марцінків повідомив, що в рамках партнерства з Румунією, яке спрямоване на поліпшення клімату, в Івано-Франківську з'являться нові електрозаправки на сонячних батареях.

Також Знай писав, що Франківчани відреагували на проведення новорічного ярмарку цього року. Руслан Марцінків заявив, що в Івано-Фроанківську пройде новорічний ярмарок не дивлячись на пандемію і карантинні обмеження.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що Руслан Марцінків встановить пам'ятник Степану Бандері в Конотопі.