Заробітчанина з Прикарпаття та ще кількох українців змушували записувати відео, що Росія не анексувала Крим і війна на сході України – громадянська.
Про це повідомляє пресслужба СБУ Івано-Франківської області.
Оперативники встановили, що мешканець Івано-Франківщини, який працював водієм і перевозив трудових мігрантів до Російської Федерації, був затриманий співробітниками Прикордонної служби ФСБ РФ на підставі штучно створеної конфліктної ситуації.
"У пункті пропуску «Троєбортне», що на кордоні з Брянською областю РФ, співробітники російської спецслужби провели водія автобуса до окремого кабінету та намагалися змусити під відеозапис озвучити російські наративи інформаційної війни", - повідомили у відомстві.
Зокрема, представники російської спецслужби схиляли прикарпатця до заперечення військової агресії Росії проти України та анексії територій, а також визнання бойових дій на Донбасі «громадянською війною» на території нашої країни. Такого роду бесіди співробітники ФСБ проводили й з іншими громадянами України, які перетинали кордон разом із водієм.
Силовики отримала від водія детальні свідчення та з’ясувала, що він не вчинив і не збирався вчиняти дій на шкоду Україні, а від надання потрібних російським спецслужбам тверджень відмовився.
"Відеозаписи розмов з українськими громадянами, отримані під загрозою не допуску їх на роботу до РФ, у подальшому могли бути використані російською стороною як елемент тиску й шантажу для схиляння цих громадян до конфіденційної співпраці з ворожими спецслужбами на шкоду Україні. Крім того, подібні записи вже неодноразово використовувалися підконтрольними Кремлю засобами масової інформації у ході «гібридної війни» в контексті заперечення збройної агресії РФ для формування суспільної думки про наявність виключно «внутрішнього конфлікту в Україні»", - написано у повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше СБУ викрила диверсанта ФСБ з вибухівкою: готував удар по стратегічному об'єкту

Як повідомляє портал «Знай.uа» Шпигуни Путіна намагалися завербувати лікаря зі Львова і потужно отримали по шиї

Також «Знай.uа» писав, що Поліцейський з Москви особисто вийшов на СБУ: тепер у ролі політв'язня

Популярні новини зараз

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще