У Польщі смертельна ДТП позбавила життя українця, а його пасажирку зробила інвалідом. Про це розповіли на порталі "ТСН".

Повідомляється, що 7 серпня, о 19: 00, 41-річний заробітчанин з Франківщини Олексій, на своєму мотоциклі, підвозив додому 19-річну зародитчанку з Тернопільської області Тетяну Микитин.

Дівчина знайшла роботу в місті Мілянувек, який знаходиться в 30 - 40 кілометрах від Варшави. Там же працював і Олексій, який жив у Польщі більше 10 років. У нього була дружина і троє дітей.

Читайте Знай в Google News!

Коли вони проїжджали через село, де знаходиться будинок Олексія в них на швидкості врізалася місцева мешканка. Полячка відволіклася на дитину, яка перебувала на задньому сидінні і не помітила мотоцикл.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Від удару Олексія відкинуло на протилежний бік, а Тетяна відлетіла на 35 метрів. При цьому українці відразу ж відірвало праву ногу.

"У момент аварії у водійки було відкрито вікно. І відразу при ударі відрубало ногу Олексію і моїй дитині. Якби шиба від дверей була закрита, то, можливо, ноги б уціліли. Вона звернула увагу на свою дитину, а мою — покалічила" - сказала мама постраждалої Надія Микитин.

ДТП у Польщі, фото надала Надія Микитин: ТСН

Біля місця аварії проходила полячка, яка відразу ж поспішила на допомогу постраждалим. Жінка проходила курси першої допомоги і знала, що потрібно робити. Вона перев'язала ногу Тетяні і просила перехожих поговорити з дівчиною, щоб та не впала в кому.

Після цього вона попрямувала до Олексія, проте було вже пізно. Чоловік сплив кров'ю буквально за 5 хвилин і загинув.

Ногу Тетяни знайшли в салоні автомобіля. Місцеві жителі знесли лід з холодильників, щоб зберегти кінцівку, але оскільки вона була відірвана, лікарі вирішили її не пришивати, щоб не було гангрени.

ДТП у Польщі, фото надала Надія Микитин: ТСН

Дівчину перевезли в лікарню міста Гродзиськ-Мазовецький. Олексій загинув на місці ДТП. У нього залишилися двоє 11-річних дочок, 18-річний син і вбита горем дружина.

"Його дружина дуже важко перенесла цю трагедію. Її навіть в перший день забрали в психіатричну лікарню. Потім її заспокоїли, мабуть, чимось накололи і відпустили. Поховали Олексія в суботу, 22 серпня. Його кремували " - розповіла Надія Микитін.

Після ДТП Тетяна пролежала в комі 8 днів. Їй провели операцію на хребті і склали постраждалу руку за допомогою металу. За словами матері, рука не згинається в лікті і не відомо чи відновиться вона повністю. Також дівчині належить корекція над лівим оком, оскільки в цій області була зачеплена кістка.

Коли Надія прийшла в лікарню, то була шокована, адже Тетяна не була схожа на себе.

"Вона ще бідна, як прийшла до себе каже:" Мама-мама, зроби, щоб у мене нога була, мамо! Як я буду жити без ноги, мама? Я ж не зможу без неї жити". Я її кажу, що, донечко, ти жива і будеш жити. Одного разу Бог дав тобі ногу, але більше не може. Ти матимеш ногу, але не таку, як була" - додала мама постраждалої

Тетяна, фото надала Надія Микитин: ТСН

Тетяна, фото надала Надія Микитин: ТСН

За 18 днів лікування в госпіталі надії виставили рахунок в 10 тисяч доларів. В даний момент жінка співпрацює з компаніями, які повинні допомогти отримати компенсацію від винуватиці ДТП. Однак, слідство у справі триває і лікарня погодилася почекати до його завершення.

Зараз Тетяна знаходиться в приватному реабілітаційному центрі, де з нею працюють психологи. Надія каже, що один день в цьому центрі обходиться в 22 тисячі гривень. Крім того дівчині хочуть встановити протез вартістю 50 тисяч доларів. Однак, мати дівчини сама виховує чотирьох дітей і сума для неї непідйомна.

Надія зізналася, що страхова компанія, де була зареєстрована Тетяна, виплатила компенсацію в 450 доларів. Ця сума не покриє навіть день лікування дівчини в реабілітаційному центрі.

Жінка каже, що її дочка допомогла багатьом подругам влаштуватися на роботу в Польщі і знайти житло. Тому вона сподівається, що Тетяну теж не залишать у біді.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook Надія відкрила збір коштів на допомогу постраждалій доньці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Харкові Елітний Porsche Cayenne розніс підлогу вулиці і "приземлився" в клумбі

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Дніпрі "сині" пішоходи попали під колеса легковика

Також, "Знай.uа" писав, що у Києві п'яний майор "відрізав ноги" двом студенткам, українці сатаніють