Українська альпіністка розповіла, як встановила рекорд з читання "Кобзаря" на вершині гори. Враженнями від сходження Христина Мохнацька поділилася під час прес-конференції, яка пройшла 25 серпня. Про це повідомили у виданні "Галка".

Раніше альпіністка з Франківська Христина Мохнацька здійснила підйом на гору Аарат, де майже 28 хвилин читала поезію Тараса Шевченка зі збірки "Кобзар".

Читайте Знай в Google News!

На прес-конференції жінка зізналася, що це найважливіша подія в її житті, після народження дочки. Вона заявила, що безмежно любить гори і не може уявити без них своє життя.

"Нещодавно отримала звання "Альпініст України". Проходила навчання у Львові. З тим карантином нічого не можна було зробити, але мені запала в душу гора Арарат. Це єдина країна, яка була відкрита для туристів. Гора небезпечна, там є військові бази Ірану і Вірменії, потрібно мати дозвіл і гіда. Я дуже боялася, тому що бували і фатальні випадки" - розповіла Христина Мохнацька.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Христина Мохзнацька, фото: Галка

Вона сказала, що мала велике бажання встановити цей рекорд щоб прославити Івано-Франківськ. Перед сходженням вона порадилася з представницею "Книги рекордів України" і вирішила, що прочитає поезію з "Кобзаря" на вершині гори.

"Загалом хотіла читати дві години, але погодні умови не дозволяли. Гори об'єднують людей - я спілкувалася з іншими групами туристів, іншими мовами, разом їли " - додала альпіністка.

Рекорд Христини Мохнацької, фото: Галка

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що бігуни з Ужгорода пробігли понад 1000 кілометрів " без перекуру"

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернопорляни зробили немислиме на сіннику і замахнулися на рекорд України

Також, "Знай.uа" писав, що харків'янка отримала закордонний паспорт у 102 роки