У Київській області заарештували інваліда за вирощування канабісу. Про це розповіли у виданні "Бабель".

Повідомляється, що житель Київської області Віктор Ручко 20 має ниркову недостатність. Він 20 років курив канабіс щоб полегшити свій стан і почав вирощувати коноплю у себе вдома, в теплиці.

Читайте Знай в Google News!

Вранці, 6 червня 2019 року, до Віктора ручка прийшли поліцейські і заарештували його за вирощування канабісу. Вони виявили в його теплиці 27 кущів конопель.

При цьому чоловік не пручався і був згоден з тим, що це його канабіс. Однак він підкреслив, що це Медичні Сорти, які не викликають звикання і не мають психотропного ефекту, а вирощує їх він виключно в медичних цілях. Такі сорти конопель використовують в медицині в понад 40 країнах — наприклад, в Канаді, США і багатьох країнах Європи.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

"Яспеціально їздив до Чехії на Cannafest, щоб купити насіння медичних сортів. У нас такого було не знайти " - розповів Віктор.

Віктор Ручко, фото: Бабель

Віктору висунули звинувачення в незаконному вирощуванні канабісу, що карається позбавленням волі до 3-х років. Йому пропонували відразу визнати провину і заплатити 1700 гривень штрафу, проте Віктор вважає, що не скоював злочину і його порушення незначно, оскільки він інвалід і таким чином лікується.

Адвокат Олександр Куликов пояснив, що якщо Віктора визнають винним, то йому загрожує максимум 8 500 гривень штрафу, адже через інвалідність його не можуть притягнути до повної відповідальності.

Справа Віктора вже триває два роки, за які пройшло сім коротких засідань. Їх постійно переносять з різних причин. Також ніяк не можуть подивитися відео із затриманням Віктора, яке є головним доказом у його справі. При цьому суд переглянув сюжет Тараса Ратушного про Віктора Ручко, де він показує свій канабіс і просить легалізувати медичну марихуану.

Олександр Куликов каже, що якщо суд визнає Віктора ручка винним, вони готові йти в апеляційний і навіть Верховний суд. В іншому, рішення у цій справі так і не висунули. Якщо його не приймуть до 6 червня 2021 року, то її закриють за терміном давності.

Олександр Куликов та Віктор Ручко, фото: Бабель

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що під Запоріжжям бабуся сяде за вкусняшки з"травичкою".

Як повідомляв портал "Знай.uа", під Запоріжжям місцевий Ескобар пригощав школярів наркотиками.

Також, "Знай.uа" писав, що бабусю затримали із забороненою рослиною, думала, що це "помідор".

https://www.youtube.com/watch?v=MNYQe-96NBw&t=2s