Івано-Франківській архиєпархії УГКЦ повернули колишню резиденцію єпископів. Таке рішення прийняли під час сесії обласної ради.

Під час сесії Івано-Франківської обласної ради виступив Архієпископ митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин. Він подякував чиновників за встановлення історичної справедливості та повернення колишньої резиденції єпископів у власність церкви.

Колишня резиденція єпископів рзнаходиться на вулиці Шевченка, 16 в Івано-Франківську. Володимир Війтишин підкреслив, що раніше там протягом 40 років проживав церковний діяч Григорій Хомишин. До цього дня в цьому будинку перебував Господарський суд Івано-Франківської області.

Колишня резиденція єпископів, фото: Суспільне

"Сьогодні повертається не тільки правда. Ми хочемо сказати вам, як попередньо було повернуто Станіславівську семінарію, де сьогодні Католицька школа, так і в будинку єпископів будуть навчатися діти з Івано-Франківська. Це я вам кажу авторитетно. Своє слово ми виконаємо", - заявив Володимир Війтишин.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Після цього, голову обласної ради Олександра Сича нагороджено грамотою Верховного Архієпископа Києво-Галицького за встановлення історичної справедливості.

"Я вважаю, що ми плідно і конструктивно працюємо з усіма церквами на благо громади Прикарпаття. І надалі будемо так продовжувати. Спасибі" - сказав Олександр Сич.

Засідання Івано-Франківської обласної ради фото: портал Івано-Франківської обласної ради

Нагадаємо, що у Львові вшанують пам'ять метрополита Шептицького.

Як повідомляв портал "Знай.uа" під Дніпром попов підловили на лютої обкрадання парафіян.

Також, "Знай.uа" писав, що на Хмельниччині парафіяни змусили московського попа перейти в ПЦУ.