У Франківську розмістять анотаційні дошки Михайлу Мулику і Роману Вірастюку. Дане рішення прийняли на засіданні Виконавчого комітету Івано-Франківська.

Повідомляється, що анотаційну дошку Михайлу Мулику розмістять на фасаді будинку по вулиці Тараса Шевченка 24. Церемонію її відкриття проведуть 12 липня о 14:00.

Анотаційну дошку Роману Вірастюку розмістять на будинку по вулиці Бельведерській 42. Церемонія відкриття запланована на 25 липня.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, на своїй сторінці в соцмережі Facebook, окремо висловився з приводу відкриття анотаційної дошки Михайлу Мулику.

"В цю неділю відбудеться відкриття анотаційної дошки в пам'ять Михайлові Мулику, легенді та герою визвольної боротьби. Він відійшов у вічність на початку цього року… і разом з ним не має зникнути пам'ять про його життя і мету – бачити Україну вільною і незалежною!" - написав Руслан Марцінків.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Повідомлення Руслана Марцінківа, скріншот: Facebook

Михайло Мулик - народився в 1920 році в сім'ї підстаршини Українських січових стрільців. В 1943 році вступив в українську дивізію "Галичина". Служив радистом. Брав участь у бою під Бродами в липні 1944 року.

Потрапив у радянський полон. Два роки допитували в московській Лубенській в'язниці. На 10 років позбавили волі і на п'ять – цивільних прав. Покарання відбував на вугільних шахтах в Московській області і Республіці Комі.

Із заслання повернувся в 1958 році і оселився в Івано-Франківську. Написав вісім книг про визвольну боротьбу українського народу.

Михайло Мулик, фото: Facebook Руслан Марцінків

Роман Вірастюк – український спортсмен, штовхач ядра. Бронзовий призер Чемпіонату Європи в 1994, чотириразовий срібний призер Кубка Європи (1994, 1995, 1999, 2000), посів шосте місце на Олімпіаді в Атланті (1996). Особистий рекорд (21,34 м) встановив 2000 року в Івано-Франківську. Брат українського стронгмена Василя Вірастюка.

У 2005 році переніс операцію по установці протеза аорти і аортальних клапанів. У 2015 році йому знадобилося ще дві операції. 11 липня 2019 року йому провели операцію з усунення аневризми шлункової аорти.

Помер 27 липня 2019 року, був похований на Алеї слави міського кладовища у селі Чукалівка.

Нагадаємо, що Шулявський міст "втомився" після ремонту Кличко

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Львові згадали легендарного Кузьму

Також,"Знай.uа" писав, що тернополянка відзначила сторіччя і розкрила головний секрет справжньої жінки