Франківські школярі зробили унікальні знімки параду планет. Про це повідомив декан фізико-технічного факультету Прикарпатського національного університету Іван Гасюк на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Іван Гасюк розповів, що разом з учнями Української гімназії №1 спостерігав за парадом планет і не дивлячись на погану погоду вони зробили непогані знімки цього явища.

Парад планет — астрономічне явище, при якому кілька планет Сонячної системи опиняються на одній прямій від Сонця з розкидом в 20-30°. При цьому вони знаходяться більш-менш близько один до одного на небесній сфері.

Парад планет, фото: Facebook Іван Гасюк

Гасюк зізнався, що фотографувати планети заважав Місяць. Він зараз повний і дуже яскравий, тому дуже сильно освітлював небо. З приходом ночі стали помітні і інші небесні тіла.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

"Ми його (прим. ред. Місяць) сфоткали ще засвітла. А потім з'явився величний Юпітер з трьома супутниками (четвертого не розгледіли, він, мабуть, за планетою). Ну і, звичайно, Сатурн зі своім капелюшком." - поділився враженнями Іван Гасюк.

Місяць під час параду планет, фото: Facebook Іван Гасюк

Проте не обійшлося і без незручностей у вигляді голодних комарів, які заважали юним астрономам. Не дивлячись на це, вони все ж змогли побачити Марс. Але ось вихід Венери хлопці проспали, зізнався Іван Гасюк. В цілому, вони не хвилювалися з цього приводу.

"Все ще попереду, це тільки проба техніки і цікава екскурсія зоряним небом!" - додав Гасюк.

Повідомлення Івана Гасюка, скріншот: Facebook

Нагадаємо, що Київ побив рекорд спеки за 140 років

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Львові зацвіли розкішні "сигарні" дерева

Також, "Знай.uа" писав, що Гуллівер з Дніпра став світовою зіркою спорту