На Франківщині поліцейські виявили "реабілітаційні" центри, де неазконно утримували людей. Про це розповіли на сторінці поліції Івано-Франківської області в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що 6 липня поліцейські Івано-Франківська провели спецоперацію, в результаті якої зупинили діяльність двох незаконних закладів в місті Івано-Франківськ та селі Угринів, які видавали себе за центрів допомоги наркозалежним.

Ці заклади розміщували оголошення в публічних місцях під виглядом клінік, які допомагають людям із залежністю. На оголошення відгукнулися родичі залежних.

Далі в телефонній розмові обговорювалися умови та оплата "лікування", після чого хворих поміщали в ці фальшиві "реабілітаційні" центри.

Спецоперація у фальшивому реабілітаційному центрі, фото: Facebook Поліція Івано-Франківської області

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Показати ще

Примітно, що персонал цих центрів не мав медичної освіти та дозволу на проведення такої діяльності. До того ж, пацієнти не могли самостійно покинути територію закладу.

"В закладах перебувало близько сорока чоловік, які прибули з різних областей України. З власної волі покинути центр пацієнти не могли, оскільки вони перебували під постійним наглядом персоналу." - розповіли в поліції.

Пацієнти жили у кімнатах казармового типу, по кілька чоловік. Лише іноді їм дозволяли вийти в двір, але також під пильним контролем. Документи людей відбирали і зберігали без доступу.

Спецоперація у фальшивому реабілітаційному центрі, фото: Facebook Поліція Івано-Франківської області

Спецоперація у фальшивому реабілітаційному центрі, фото: Facebook Поліція Івано-Франківської області

Правоохоронці підозрюють групу осіб віком від 30 до 40 років, які перебралися зі східних областей і проживали на території Івано-Франківської області.

"Їх підозрюють в утриманні місць незаконного позбавлення волі людей, які, за попередніми даними, страждають від алко - і наркозалежності. Тривають подальші заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вказаної незаконної діяльності." - додали в поліції.

В даний момент ведеться розслідування за ч. 3 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюються всі обставини і причетні до протиправної діяльності особи.

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.

Повідомлення поліції Івано-Франківської області: Facebook

Повідомлення поліції Івано-Франківської області: Facebook

Нагадаємо, що у Києві приятелі перерізали чоловікові горло і добили під колесами машин

Як повідомляє портал "Знай.uа" На Львівщині в кущах знайшли понівечений труп чоловіка.

Також Знай.uа" писав, що Київщину потрясла загадкова загибель атошника .