На Франківщині весілля призвело до поширення COVID-19. Про це розповіли у виданні "Суспільне", посилаючись на слова начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в області Віталія Фіглевського.

За словами Фіглевського, на святі один з гостей був хворий китайським вірусом. Після весілля випадки зараження були зафіксовані і в інших гостей. Даний випадок є однією з причин посилення умов карантину.

"Серйозні порушення – це ті, які призводять до спалахів хвороби, а це – масові заходи. Зараз в області і в Україні бачимо, що є підвищення захворювання. Наша мета – не дозволяти або забороняти. Наша мета – знайти суспільний діалог, щоб і бізнес не страждав, і громадяни були задоволені. Але щоб при цьому не зростала захворюваність, щоб люди не потрапляли в лікарні і не вмирали. Має бути межа. Ця межа – це заборона проведення масових заходів більше десяти осіб", - додав Фіглевський.

Віталій Фіглевський, фото: Facebook

Він повідомив, що співробітники Держпродспоживслужби проводять перевірки з першого травня, з того моменту, як відкрили ринки після карантину.

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Показати ще

За станом на 2 липня на Прикарпатті було проведено 4 201 обстеження. З них 1 542 порушення. Був складений 231 протокол. У 115 випадках інформацію направили в органи місцевого самоврядування, а в 42 — в поліцію.

Віталій Фіглевський підкреслив, що максимальна кількість порушень карантинний норм була виявлена в закладах громадського харчування — 48%

Нагадаємо, раніше вчені з'ясували, які маски захищають від розповсюдження коронавірусу краще всіх

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Харкові битися з китайським вірусом будуть юні медики

Також, "Знай.uа" писав, що у Львові медиків кинули в полум'я пандемії з голими руками