У липні на Франківщині вартість поставки газу зросте на 10%. Про це розповіли на порталі УБР.

Повідомляється, що Національна комісія з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) внесла зміни у другий етап подорожчання доставки газу.

У день голосування був запропонований і затверджений документ в якому вказані більш високі тарифи, ніж в оприлюдненому на сайті відомства проекті постанови.

В кінці минулого року, коли платіжки за газ були розділені на дві — за споживання і за транспортування, в НКРЕКУ прийняли рішення про збільшення вартості транспортування газу на 46%.

Для того, щоб населення більш комфортно перейшло на нові тарифи, збільшення цін проходило в 2 етапи — з 1 січня (1 стовпчик на инфоргафіку) та з 1 липня (третій стовпчик "План"). При цьому подорожчання в літній період повинно становити у середньому 20%.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Проте 3 червня НКРЕКУ переглянули подорожчання тарифів в липні і вирішили його знизити. За словами представників організації, таке рішення було прийнято "з метою недопущення соціальної напруги серед населення".

Після цього було затверджено та оприлюднено новий проект, який передбачав зниження подорожчання з 20% до 8% (4 стовпець "Проект"). При цьому він був переглянутий вже в день засідання і 24 червня в НКРЕКУ затвердили документи з більш високими тарифами (стовпець 5).

Згідно з новими тарифами абоненти "Івано-Франківськгазу" будуть оплачувати вартість доставки газу за регульованим тарифом 1 гривня 36 копійок за 1 кубометр. До цього моменту ціна перебувала на позначці в 1 гривню 20 копійок за кубометр.

З отриманої інформації випливає, що загальне подорожчання транспортування газу в Україні складе 10% замість запланованих раніше 8%.

Тариф на транспортування газу, інфографіка: УБР

Нагадаємо, раніше Федерація металургів звинуватила Укрзалізницю в ігноруванні інтересів економіки

Як повідомляв портал "Знай.uа" НКРЭКУ розраховує, що депутати проголосують за законопроект Кабміну щодо скорочення зелених тарифів

Також, "Знай.uа" писав, що після приходу Зеленського до влади, 37% українців стали жити ще гірше