На Франківщині безжально вирубують ліс. Про це розповіли у виданні "Прикарпаття Online" з посиланням на слова представника "Грін-піс" Віктора Пазухіна.

Повідомляється, що жителі Калуша занепокоєні вирубкою лісу з метою наживи, адже раніше улюблене багатьма місце для відпочинку перетворилося на поле з болотом.

"Нагадаю, кілька місяців тому тут була проведена вирубка близько 4 гектарів сосни, проведена з порушенням чинного законодавства України, було відкрито кримінальне провадження. І хоча всі терміни давно минули, жодної відповіді від “внутрішніх” органів досі немає" - заявив Віктор Пазухін.

Фото місця вирубки лісу, Віктор Пазухін: Прикарпаття Online

Чоловік зазначив, що в лісі обіцяли провести санітарну чистку, однак досі цього не зробили. У результаті багато зрізаних і пошкоджених погодою дерев повисли на сусідніх. У лісі знаходитися не безпечно.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен"

Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Пазухін додав, що ліс знову може піти під вирубку, адже на деяких деревах були помічені мітки, які зроблені бензопилою і фарбою. Вони зроблені як на сухих, так і здорових деревах.

Фото міток на деревах, Віктор Пазухін: Прикарпатті Online

"Район потерпає від підтоплень… жителі обіцяють з 14 червня перекрити центральну дорогу… вирубаний ліс тут, звичайно, ні при чому... Нагадаю-одна сосна затримує до 5 тонн води" - додав Віктор Пазухін.

Також він підкреслив, що представники "Грін-піс" дзвонили меру міста, щоб почути його коментар з цього питання, однак він не взяв слухавку.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі бабуся-шкуродерка викинула кошеня в сміттєвий бак.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Харкові поліція заарештувала активістів.

Також "Знай.uа" писав, що під Львовом голова села побився з колишнім військовим.