В Кабміні анонсували повноцінне відкриття ресторанів і кав'ярень. Про це розповіли у виданні "Бабель", посилаючись на Міністерство охорони здоров'я.
Повідомляється, що з 5 червня, за вказівкою Міністерства охорони здоров'я, ресторани та кав'ярні зможуть приймати клієнтів не лише на літніх майданчиках, але і всередині приміщень. Однак, для цього необхідно буде дотримуватися протиепідемічних заходів.
Умови, яких необхідно дотримуватися для повноцінної роботи ресторанів:
1. Перед початком роботи обов'язкова перевірка температури тіла співробітників. Якщо температура тіла вище 37,2, таких людей заборонено допускати до роботи.
2. Біля входу в заклад, а також біля місця прийому замовлень має бути зона для обробки рук антисептиком.
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
3. У закладах, біля місць скупчення людей, обов'язкова наявність відповідного маркування для дотримання відстані не менше 1,5 метри.
4. Відстань між сусідніми столами не повинна бути меншою ніж 1,5 метри і розміщення не більше чотирьох осіб за одним столом (без урахування дітей до 14 років).
5. Меню повинні розміщувати при вході для безконтактного ознайомлення. Також допускається меню з матеріалу, який можна продезінфікувати або видача одноразових паперових меню.
6. Видача замовлень в багаторазовому посуді дозволяється тільки якщо у закладу є можливість обробити його при високій температурі.
7. Всі столові прилади обов'язково повинні знаходитися в індивідуальних упаковках.
Основні заборони для закладів на час карантину:
1. Самостійний вхід відвідувачів у заклад.
2. функціонування дитячих кімнат.
3. Проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних заходів за участю понад 10 осіб.
4. Приготування їжі на відкритих кухнях, крім тих, які мають огородження від відвідувачів.
5. Фукнціонування зон самообслуговування.
6. Черги в приміщенні закладу.
Адміністрація установ повинна забезпечити:
1. Наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників в санвузлах.
2. Регулярне проведення вологого прибирання (не рідше, ніж раз у 2 години, а також на початку і в кінці робочого дня) виробничих приміщень і поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і працівників.
3. Централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни з їх подальшою утилізацією.
Основні вимоги до відвідувачів закладів:
1. Обробити руки антисептиком перед входом.
2. Обов'язкове дотримання соціальної дистанції в 1,5 метри.
3. Заходити і пересуватися по закладу в захисній масці.
Нагадаємо, раніше киянам напророкували літо в масках.
Як повідомляв портал "Знай.uа" у Львові не послаблять карантин.
Також "Знай.uа" писав, що в Україні можуть продовжити карантин.