Лісники в Карпатах повертають вівчарство. Про це повідомили у виданні "Бриз".
Для розведення овець лісники орендували Луковицю, яка розташована на висоті 1300 метрів над рівнем моря і має площу 268 гектарів.
Для вівчарів вони побудували спеціальний будинок-стайню, а в Гостівецкому лісництві побудували зимівник для тварин.
Починаючи з середини травня до ранньої осені п'ять вівчарів займаються випасом табуна з більш ніж сотні вівць.
Вівці не вибагливі тварини і можуть випасатися в ярах або неплодотворных територіях. На таких землях зазвичай з'являються різні шкідники, з якими вівці допомагають впоратися.
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Проте, насамперед, з допомогою цих тварин люди створюють корисну продукцію: м'ясо, шерсть і молоко.
М'ясо овець використовується як самостійний продукт для приготування різних страв.
Овече молоко дуже корисне, з нього також виготовляють смачні і улюблені багатьма сири (бринзу, будз, вурду).
Овеча шерсть, дуже щільна і добре зберігає тепло. Тому її використовують для виготовлення курток, светрів, теплих ковдр, килимів, пледів і тому подібне.
Варто зазначити, що за останні роки галузь вівчарства переживає не найкращі часи і є не дуже популярною.
Причиною цього є зниження цін на вовну, відмова працювати з цією сировиною на декількох ткацьких комбінатах країни, великі ціни на корм і погані умови праці для пастухів.
Нагадаємо, раніше у Карпатах випав сніг в кінці весни.
Як повідомляв портал "Знай.uа" українські курорти відкриються після карантину.
Також "Знай.uа" писав, що синоптики склали прогноз погоди на червень.