4 травня 23-річну Анжелу Романів доставили у Калуську ЦРЛ після ДТП. Дівчина отримала серйозні травми і померла. Батьки готові подати в суд на персонал клініки. Про це розповіли у виданні "Галицький Кореспондент".

Повідомляється, що в Калуші по вулиці Степана Бендери сталося ДТП, в якому автомобіль Opel зіткнувся з BMW. В результаті водій Opel і три пасажири постраждали і були госпіталізовані в Калуську ЦРЛ.

Анжла Романів постраждала більше за всіх. Їй відразу ж провели обстеження і помістили в палату. Її сестра Іванка теж була в автомобілі і отримала струс мозку в результаті ДТП. Вона не відходила від ліжка сестри і стежила за її станом.

ДТП в Калуші, фото: Галицький Кореспондент

Вона розповіла, що Анжела постійно скаржилася на біль у животі і їй було важко дихати. Медики дали їй знеболюючі і сказали, що дівчину можна вилікувати. Так Анжела пролежала цілу ніч і день. Потім її забрали на операцію і з тих пір родичам не говорили про стан дівчини.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

"Після операції сказали, що серце у Анжели в порядку, але коли перевели в реанімацію, то говорили, що воно теж пошкоджено. Я не розумію, чому вона весь день пролежала. Кажуть, що у неї були травми, не сумісні з життям. Якщо це було б так, то вона б померла на місці. А вона протрималася після ДТП ще всю ніч і день, і ввечері її забрали на операцію. Якби були такі смертельні травми, вона могла б загинути на місці. Але вона лежала, і її годували тими знеболюючими, а нас – марними надіями", - сказала Іванка Романів.

Друг родини Юрій Паращак приїхав в лікарню вночі, через кілька годин після ДТП. Він розповів, що до Анжелі ставилися не як до пацієнтки в тяжкому стані і не дали вірні пояснення про травми.

"Лікарі говорили, що у неї з серцем все добре. Але коли судмедексперт повідомив причину смерті, то виявилося, що у неї сечовий міхур лопнув і з серцем були проблеми", - заявив Юрій Паращак

У зв'язку з цим родичі загиблої готові подати в суд на Калузьку РЦБ.

Директор Калузької РЦБ Наталія Кінаш прокоментувала цю ситуацію. Вона зазначила, що персонал лікарні діяв за протоколом і зробив все правильно.

"Ситуація, коли нас звинувачують у смерті близьких, досить типова. Ну, що ми можемо сказати? Це їх біль, їх горе, вони шукають причину, на кого б перекласти провину за таку трагедію. Ми вважаємо, що все зробили за протоколом. Якщо не подобається, то є правові схеми, як вирішувати цю ситуацію. Встановлять провину, тоді можна буде нас звинувачувати", - заявила Наталія Кінаш.

Вона не назвала причину смерті дівчини, оскільки не мала на це дозволу, але зазначила, що їхній діагноз співпав з висновком судмедекспертів.

Нагадаємо, раніше під Кивеом козуля потрапила під колеса автомобіля.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Львові чоловік прокинувся після коми.

Також "Знай.uа" писав, що у Києві мотоцикліст загинув у ДТП.