У Франківську в суботу, 11 січня, планують поборотися за місце у книзі рекордів України. Для цього п’ять кухарів приготують тонну баношу, яким почастують усіх охочих. Про це повідомляє місцеве видання «Голос Інфо».

Як зазначається, шеф-кухарі кількох франківських ресторанів зберуться зранку на Вічевому майдані та почнуть приготування традиційної гуцульської страви, а допомагати їм у розмішуванні густого варева будуть відомі українські стронгмени на чолі із Назаром Павлівом.

За словами директора КП «Центр розвитку міста і рекреації» Руслани Василюк, закінчити приготування гуцульської кукурудзяної каші планують до обіду, а після 15:00 баношем годуватимуть всіх присутніх на майдані.

Василюк запевнила, що кошти з міського бюджету на встановлення рекорду України витрачати не збираються: для фінансування заходу залучили меценатів.

Щоб зафіксувати рекорд, до міста мають прибути офіційні представники Книги рекордів України. За останній місяць Франківськ встановлює вже третій рекорд національного масштабу.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, франківчани масово "дунули" і потрапили до книги рекордів України.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.