10 листопада в Івано-Франківську погода не порадує сонечком: з самого ранку небо обкладуть хмари. Після обіду до них приєднається дощ, попереджають на сайті Sinoptik.

Туман протримається весь день, посиливши похмуру атмосферу цього дня. Вдень температура повітря не підніметься вище 13 градусів тепла, а вночі – близько 9 градусів вище нуля.

Найхолоднішим цей день в Івано-Франківську був у 1956 році – майже 11 градусів морозу, а найтеплішим – у 1951 році – більше 17 градусів тепла.

Погода в Україні 10 листопада

Згідно з народними прикметами, 10 листопада вшановують святу Параскеву П'ятницю. Зазвичай до цього часу закінчували всі роботи в саду і на городі, тому переходили до обробки зібраного врожаю. Зокрема, жінки м'яли, шарпали і готували заготовлений льон на пряжу.

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Показати ще

Вважалося, що, якщо до цього дня на вулиці ще літають комарі, значить, зима буде м'якою і короткою. Якщо комарів вже не було, готувались до близького похолодання.

Крім того, якщо у цей день чули грім, то знали, що зима буде малосніжною, але наступний рік порадує багатим урожаєм.

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.

Також Знай.uа писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.

Ще Знай.uа писав, що восени багато хвороби загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику і лікування.