Сьогодні, 20 вересня в Івано-Франківській обласній раді пройшла сесія, прийняли звернення до голови Верховної Ради України про врегулювання надання матеріальної допомоги членам родин загиблих, померлих та безвісти зниклих учасників АТО-ООС.

Питання на сесії підняли з подачі прикарпатських ветеранів. Про це повідомив один з авторів звернення, депутат Олександр Левицький.

Він зауважив, що всі хто пройшов через українсько-російську війну на сході, заслуговує на допомогу та повагу зі сторони держави.

Сім'ї полеглих бійців з Івано-Франківська, отримують матеріальну підтримку, їм виплачують кожного місяця 2007 грн допомоги з місцеого бюджету. В районах родини отримують від 500 до 1000 грн у місяць, залежно від бюджету певної громади

"Це призводить до дискримінації", – зазначив Олександр Левицький.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Така допомога не може забезпечити нормальних життєвих умов, враховуючи те, що сім'ї втратили годувальників. Матеріальну підтримку пропонують поширити на всі регіони і платити з державного бюджету. Вона дістанеться тільки тим, у кого в родині – загибли, померли та безвісти зникли в АТО-ООС.

Звернення прийняли більшістю голосів, адресували голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову – щоби врахувати при прийнятті бюджету-2020, та голові уряду Олексію Гончаруку.

Нагадаємо, "Не допустимо!": франківські АТОвці жорстко звернулися до Зеленського

Як повідомляв раніше Знай.ua, пенсійний фонд кинув ветерана АТО: документи "загубилися", не воював


Також Знай.ua писав про те, що Чоловік прийшов до клубу Кременчука з георгіївською стрічкою, і тут таке почалося: скількох зубів позбувся сміливець?