Здебільшого це ті люди про яких багато писали та говорили. Хоча ще 134 політв’язнів перебуває у в’язниці. Серед них і житель Івано-Франківська Микола Шиптур.Повідомляє газета "Версії"

Чоловык уже 5 років сидить за гратами в Криму, як розповідає його дружина. Він не міг залишатися осторонь ситуації на Майдані, а згодом і в Криму на акції протесту до 200-річчя Шевченка. Також, чоловік з іншими активістами розвішував плакати з написами «Крим – це Україна». Після цього його затримали з обвинувачення за вбивстов, і в неволі знущалися та ломали кістки.

2015 року підконтрольний Кремлю суд в Севастополі засудив чоловіка до 10 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. Після апеляції термін ув’язнення зменшили до 9 років.

Через тривале перебування в ув’язненні і погане харчування у Миколи погіршився стан здоров’я.

"За ці 5 років було багато всякого. Коли я дізналася, що чоловіка в Криму затримали і його судитимуть, то схудла за тиждень на 7 кілограмів", - розповіда його дружина місцевим журналістам.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Жінка Миколи Шиптури надіється, що він побачить сім'ю, і що з нього знімуть обвинувачення в "усіх гріхах". Франківчанина вже внесли в список українських громадян, яких російська влада незаконно утримує в Криму. Його ім’я також значиться в зверненні Верховної Ради України до парламентів іноземних держав із вимогою засудити репресії Росії щодо українських політичних в’язнів.

Нагадаємо, харків'ян обклали податками: все - заради Донбасу

Як повідомляв раніше Знай.ua, Сенцова допитали про тортури у ФСБ: уся правда про знущання над українцем у Росії з перших вуст

Також Знай.ua писав про те, що в Україні масово розстрілюють чоловіків: шість закривавлених тіл вже знайшли поліцейські