Верховний суд дозволив в школи та дитячі садки не допускати дітей без вакцини. Хоча цю постанову можна оскаржити, оскільки в Конституції України, написано про право всіх на освіту. Невдоволені батьки, які переживають за доцільність вакцинування користуються цим законом. Тому, суперечки щодо вакцинування не вщухають. Повідомляє Дзеркало медіа.

Головний лікар Коломийської первинки Марія Буртик, повідомляє, що на Франківщині збирають інформацію про вакцинування дітей, щоб на підставі цієї інформації звернутись до керівництва департаменту охорони здоров’я ОДА та управління освіти ОДА.

В Коломиї вакцин вистачить на всіх, говорить Марія Буртик. Вона також запевняє, що всі препарати є найвищої якості. Відносно ставлення батьків до вакцин, то воно не однозначне, оскільки вони переживають за своїх дітей, особливо, коли ця тема є болюча для лікарів та батьків.

Тож, навіть і малий відсоток небезпеки завжди буде, через те, що одні діти будуть вакциновані, а інші - ні. Чи допускати їх до навчання, чи ні – визначатимуть на місцях за вердиктом спеціальної лікарської комісії.

На Франківщині департамент охорони здоров’я й департамент освіти стурбовані надто великою кількістю невакцинованих дітей. На сьогодні у Коломиї при 11 тисяч дітей, які перебувають у школах і дитсадках, 900 дітей не пройшли вакцинацію. Ситуація не проста, але всіх без винятку дітей поки, що приймають до шкіл та дитсадочків.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

Нагадаємо, на Франківщині лютує кір, вакцин - кіт наплакав: медики налякали страшною правдою

Як повідомляв раніше Знай.ua, вакцинація дітей в Україні: календар щеплень, графік ціни

Також Знай.ua писав про те, що смертельний "привіт" із Африки: запоріжців косить жорстока інфекція, медики такого ще не бачили