Для міста приїзд Євгена Клопотенко дуже важлива подія, каже Ігор Максимчук, директор департаменту освіти і науки. Про нову систему харчування почали говорити ще в минулому році. А цього навчального року почали поступово переходити на нове меню в школах району.

У Франківську виділили чотири заклади, де активно будуть реалізовувати проект нового харчування. Це Ліцеї імені Романа Шухевича та Романа Гурика, Угорницька школа та школа-гімназія №3. В інших школах ввели лише елементи нової системи живлення.

"За підсумками впровадження нового меню маємо непоганий відгук з боку батьків. Зламати систему за помахом рук – важко. В кінці навчароку, думаю, система живлення покращиться”, – відзначив Максимчук і додав, що в харчоблоках шкіл проводяться ремонти, щоб поліпшити якість приготування їжі. До речі, обіди у школах коштують 20 гривень, а сніданки – 15 гривень. Поки ціни підвищувати не будуть.

“У кожної людини погані спогади про їдальню. Я хочу, щоб в їдальнях їли більше дітей", – каже Клопотенко.

Він додає, що систему можна змінювати, рецепти досить прості в приготуванні. Лише 5% дітей довіряють столовим, це звичайно, мало. А 25 - 30% туди ходять. Клопотенко хоче, щоб таких дітей було більше. Зараз кулінар готує нову книгу рецептів на 500 страв.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Показати ще

Нагадаємо, Більше ніякої гречки: шеф-кухар Євген Клопотенко приїхав до Франківська, як тепер будуть годувати школярів

Як повідомляв раніше Знай.іа Де меню від шефа? Франківських школярів продовжують годувати гречкою, батьки підняли скандал

Також Знай.іа писав про те, що Більше ніяких макаронів: одеських школярів нагодує персональний шеф-кухар