Мер Руслан Марцінків активно пропагандує обновлення сервісу в транспорті, який зробить громадський транспорт ще зручнішим для франківців.

«Ми розвиваємо безготівкову оплату у нашому комунальному транспорті: у автобусах і тролейбусах. В цьому напрямку ми активно працюємо з нашими партнерами. Ми йдемо поступово до того, щоб впровадити електронний квиток в місті Івано-Франківську, щоб максимально забрати готівку з пасажиропотоку. В перспективі, коли відбудеться новий конкурс на перевезення, ми враховуватимемо, що електронний квиток буде обов’язковим для будь-якого приватного перевізника, який буде здійснювати перевезення в місті Івано-Франківську», – відзначив Руслан Марцінків, міський голова Івано-Франківська.

Сьогодні франківцям виготовляють безконтактні платіжні картки для пенсіонерів, учнівські (студентські) та загальні. Щоб оплатити проїзд достатньо прикласти телефон чи картку до екрану термінала. У випадку з мобільним терміналом, ви оплачуєте у водія. І водій зобов'язаний дати чек з терміналу з сумою і часом оплати. З валідатором простіше – банківську картку чи телефон приставляєте до нього, на екрані має з’явитись зелена галочка – оплачено.

Для зручності оплати телефоном через валідатор, рознобляють спеціальний додаток, в якому можна контролювати всі проплачені поїздки– як смартфоном, так і прив’язаною карткою. Також можна буде придбати місячний проїзний.

«Зараз дуже багато міст почали реалізовувати дану програму – впровадження електронного квитка. Зараз у нас є 42 автобуси і це дуже суттєво вплинуло на кількість обладнання, яке нам потрібно. Тому утворилася своєрідна черга на обладнання. Також даний проект реалізовується не лише силами КП «Електроавтотранс», але й Департаментами соцполітики і освіти. Оскільки, вони володіють базами учнів і пільговиків. Тому ми очікуємо на виготовлення карток. На сьогоднішній день ця робота практично завершена і я думаю, що до кінця вересня при наявному фінансуванні ці картки будуть отримані вже безпосередньо в тих пунктах, де люди записувалися на їх отримання. При наявному фінансуванні ми можемо запустити цю систему з нового року», – розповів Віталій Голутяк, директор КП «Електроавтотранс».

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Нагадаємо, у Франківську з'явився безкоштовний автобус, але пощастить не всім: що потрібно знати

Як повідомляв раніше Знай.ua, киян залишили без транспорту в годину пік: хто ризикує не добратися додому

Також Знай.ua писав про те, що https://kyiv.znaj.ua/262426-berezhit-nervi-kijiv-zupinivsya-v-zatorah-kudi-krashche-ne-jihati