В Україні продовжитися погіршення погоди і формування стоку. Про це попередили в прес-службі ДСНС.

Повідомляється, що з 25 по 28 червня в річках басейну Прип'яті очікуються підйоми рівнів води на 0,1 — 0,7 метра над рівнями 24 червня. Очікується затоплення заплав пасовищ і сіножатей поблизу смт Любешів.

25 червня продовжитися формування дощового стоку на Дністрі, Тисы та Пруті. На окремих ділянках цих річок в Чернівцях відбудеться затоплення та утримання води на заплаві.

"У випадку відновлення зливових дощів залишається ймовірність формування значного місцевого і схильного стоку, в гірських районах утворення селевих потоків, що може мати негативні наслідки", - сказано в повідомленні.

Спецтехніка на Західній Україні, фото: ДСНС Івано-Франківської області

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

25-26 червня, через формування повеней на річці Тиса очікується підвищення рівнів води біля міста Чоп на 1,2 - 1,7 метра.

25 - 26 червня на Дністровському водосховищі біля села Рухотин Хотинського району Чернівецької області очікується поява повені з затопленням заплави та сільськогосподарських угідь, а також часткове затоплення інфраструктури біля річки.

27-29 червня внаслідок проходження дощового паводку на річці Дністер поблизу села Маяки очікується підйом рівнів води на 0,2-0,5 метри, в результаті чого вода може затопити заплаву. Також можливе затоплення траси Одеса - Рені, городів і господарських об'єктів у селі Яськи та місті Біляївка Одеської області.

Повінь на Західній Україні, фото: ДСНС Івано-Франківської області

Нагадаємо, раніше в Яремчі під жінкою з дитиною обвалився асфальт.

Як повідомляв портал "Знай.uа" на Калущине річка затопила житлові будинки.

Також, "Знай.uа" писав, що Зеленський завалить Прикарпаття Гуманітарною допомогою